Dom > Novosti > Sadržaj
Како побољшати капацитет каљеног стакла
Jul 13, 2017Како побољшати капацитет каљеног стакла

Каљено стакло је заправо чаша неке врсте преднапрегнуте силе, да би се повећала чврстоћа стакла, нормално се примењивала метода хемије или физике, створити стресни притисак на стакленим површинама, стаклени медведи који су надвишен изнад свега када напон на површини стоји на површини, тако да Побољшати носивост, повећати саму стакло отпорности на ветар, кроз секс, утицај, итд.

Прво је да је чврстоћа неколико пута већа од обичне стакла. Снага савијања је 3-5 пута већа од обичног стакла, а јачина удара је 5 ~ 10 пута већа од обичног стакла и побољшава сигурност повећањем снаге.

Друга је употреба безбедности, повећање носивости побољшан крхки квалитет, чак иако мале оштећења штетног стакла немају акутни угао, драматично смањује штету људског тијела. Од каљеног стакла може бити носити или издржати ургентно хладно хитно вруће имање има 2 ~ 3 пута од обичног стакла, обично носи разлику у температури од 150 лц изнад промјена, има очигледан ефекат како би се спречило термично пуцање.

Каљено стакло је висококвалитетно стакло за загревање пламена до тачке омекшавања и брзо хлађење на површини стакла, расподела компресијског стреса на стакленој површини, док је врло стресан на средњем слоју. Због снажне једнаке притиску на притисак, чини се да је стрес који је произведен спољним притиском компензован стаклим снажним притиском на притисак, чиме се повећава степен сигурносног стакла.

Сигурност: кад је стакло оштетило спољашње силе, остаци су као ситни мали пасивни гранул који не може лако изазвати штету људском тијелу.

Висока чврстоћа: челично стакло са истом дебљином је 3-5 пута јаче од нормалног стакла, а јачина савијања је 3-5 пута већа од обичног стакла.

Термичка стабилност: каљено стакло са добром термичком стабилношћу, способно да издржи температурну разлику је често стакло 3 пута, може издржати температуру од 200 ℃. Каљено стакло је заправо нека врста преднапета стакла, како би се побољшала чврстоћа стакла, обично употребом хемијских или физичких метода. Ако се кристал никл-сулфида појављује у зони затезања стреса каљеног стакла, само-детонација ће се појавити чим се кристални тип мења. Због неизвесности времена кристализације, самодетонација каљеног стакла на нормалној температури је такође потпуно неизвесна, а третман детонације смањује вјероватноћу самодјељења.

Након стриктног хомогенизацијског третмана, вероватноћа стаљене стакла бит ће смањена, а вероватноћа 1 комада стакла у 1000 квадратних метара на 10.000 квадратних метара биће мање од 1% у 1 години. Стакло стакла у овом тренутку може се назвати стварно сигурно стакло.

Када се кристал никл-сулфида трансформише из алфа-фазног стања у бета фазу, запремина кристала ће се променити за 2-4%, а пречник кристала никл-сулфида који изазивају само-детонацију сталног стакла биће око 0,2мм у Пречник. Каљено стакло од узрока експлозије је последица процеса производње стакла, сировог материјала или ватросталног талента из нечистоће помешаног са неким никлом, те нечистоће у поступку топљења стакла, користећи једни друге да формирају кристале никл-сулфида. Више од 380 ℃ високих температура кристала никл-сулфида је алфа фаза, собна температура је бета фаза.

Код хлађења хлађеног ваздуха брзина хлађења је веома брза под утицајем стакла, пошто се каљено стакло охлади на собну температуру, структура потпуно фиксирана, кристали никл-сулфида могу претворити ниско температурно стање бета фазе, али и даље постоје у алфазној фази високог Температура. Када се формира оригинално стакло, неопходно је проћи спор процес жарења. Кристал никл-сулфида неће утицати на чврстоћу стакла. Али када је чаша темперирана, ситуација је веома различита. Зато што каљено стакло усваја каљење.

Од експлозивног каљеног стакла је хомогенизација каљеног стакла: каљено стакло до загревања до 280-300 ° Ц, а затим очување топлоте 2-4 сата, како би се условно десило од пуцања каљеног стакла у процес експлозије. Хомогенизација каљеног стакла се назива и детонационим третманом каљеног стакла или врућом премазом каљеног стакла. Ако се кристали никл-сулфида појаве у зони стреса каљеног стакла, постојаће се само-детонација чим дође до кристалне транзиције.