Dom > Novosti > Sadržaj
Карактеристике каљеног стакла и недостаци каљеног стакла
May 24, 2017

Каљено стакло каљеног стакла карактеристике предности и мана површине каљеног стакла са стиском стреса на притисак. Познат и као каљено стакло. Стакло је ојачано челичном методом, која је започела у Француској 1874.

Каљено стакло припада сигурносном стаклу. Заправо, употреба хемијских или физичких метода, формирање притиска на површину стакла, стакло носи спољашњу силу када се први помера површински притисак, чиме се повећава носивост, побољшава стаклени самозритисак Притисак ветра , Хладноће и врућине, удар и тако даље. Имајте на уму да се разликује од фибергласа

Безбедност

Каљено стакло Када је стакло спољним оштећењима, останак ће бити сличан сакупљеној малој честици сакупљеног честица, а не лако изазвати озбиљну штету људском тијелу.

високе чврстоће

Иста дебљина јачине удара каљеног стакла је 3 до 5 пута више од обичног стакла, чврстоћа савијања је 3 до 5 пута више од обичног стакла.

Термичка стабилност

Каљено стакло има добру топлотну стабилност, може издржати температурску разлику 3 пута више од обичног стакла, може издржати температуру од 300 ℃.

Предност

Каљено стакло Прво је снага од обичног стакла да се побољша неколико пута, савијањем.

Друга је употреба сигурности, његова носивост повећана је за побољшање крхке природе, чак и ако уништење каљеног стакла није био мали угао малих дијелова, оштећења људског тела су значајно смањена. Темперирана каљена и хлађена својства каљеног стакла од обичних стакла имају повећање од 3 до 5 пута, углавном могу издржати више од 250 степени промјена температуре, како би се спречило стварање термичког пуцања. Је нека врста сигурносног стакла. За заштиту високих зграда обезбедити квалификоване материјале за сигурност.

Недостаци

Дефекти каљеног стакла:

1. Каљено стакло се више не може сјечити и обрађивати, само у челику пре обраде обавезног облика на стакло, а затим прераду челика.

Иако је јачина каљеног стакла јача од обичног стакла, али каљено стакло је уништило сопствени руптуре, а не постоји могућност да се обично стакло пукне.

3. Каљено стакло. Површина каљеног стакла ће бити неуједначена (вјетрењска тачка), са малим дебљином. Разлог за разређивање је што се стакло у омекшавању топлог таласа, након снажног ветра, чинећи га брзо хлађењем, тако да се стакло унутар кристалног размака постаје мање, притисак постаје већи, па стакло након челика него у Челик пре танког. Под нормалним околностима 4 ~ 6мм стакла у челику након чишћења 0,2 ~ 0,8 мм, 8 ~ 20 мм стакла у челику након прочења 0,9 ~ 1,8 мм. Специфични степен који се одређује према опреми, а то је каљено стакло, не може учинити огледало разлога.

4. Преко челичне пећи (физички челик) након изградње равног стакла, деформација, степен деформације од стране опреме и техничког особља