Dom > Novosti > Sadržaj
Процес производње каљеног стаклена врата
Jul 13, 2017Процес производње каљеног стакла

Каљена стаклена врата са високом јачином ударца (4-5 пута више од обичног стакла), велика јачина савијања (5 пута већа од обичног равног стакла), термичка стабилност и светла и чиста, провидна и може сећи, итд. У случају Оштећења од супер ударца, останак је раштркан фином зрном, без оштрих ивица, па се такоДе назива и сигурносно стакло.

Постоје две врсте процеса челика од стаклених врата: један је за обраду нормалне плоче стакла или флоат стакла под одређеним технолошким условима, који се обрађује каљењем или хладним каљењем. Друга је употреба нормалног плоча стакла или флоат стакла методом размене јона, промена састава површине стакла, учинити да стаклена површина формира слој обраде третмана слоја под притиском.

Врата од каљеног стакла подељена су на равна стаклена врата и закривљена стаклена врата. Дебљина равних стаклених вратних стакла је 4, 5, 6, 8, 10, 12, 15 и 19мм. Дебљина врата има 5, 6, 8 мм 3 врсте. Цена каљена стаклена врата варира од дебљине до дебљине, са дебљином од 12мм као пример (која не прелази претходну величину), општа цена је 100-140 јуана / м2, а руб за ивице кошта 3-5 јуана / метар . Најчешће коришћена дебљина је 10мм, 8мм. Цена је нижа.

Каљена стаклена врата су стакла која се загревају до температуре од око 700 ° Ц, а затим брзо хлађење, чине стаклену површину под притиском, према различитим степенима обраде и могу се подијелити на пуну каљену и полукломну стаклену врата (такође названа топлотно ојачана Стакло).

Снага каљеног стаклена врата је 3-4 пута већа од обичног стакла. Када стакло уништи вањске силе, постаје величина грашка грашка, смањујући штету људском тијелу; Отпоран на брзу промену температуре (пример: 5 мм каљена стаклена врата могу бити отпорне на температурне промјене од око 200 ℃).

Челична стаклена врата дељена су по квалитету свог изгледа: супериорним и одговарајућим производима.

Каљена стаклена врата према стању отпада могу се поделити на: И, Ⅱ и Ⅲ класе.

Како смањити брзину самотонирања врата од каљеног стакла на нормалној температури? Биће поново загрејана каљена стаклена врата до 280-300 ℃, а затим очување топлоте 2-4 сата, како би се условно десило од избијања каљеног стаклена врата у процесу експлозије. Хомогеност каљеног стаклена врата се назива и детонацијским третманом каљеног стаклена врата или врућем потопљеним вратима од каљеног стакла. Вероватноћа детонације стаклених врата биће знатно смањена, а вероватноћа само-имплозије једног комада стакла за годину дана биће мање од 1% за сваких 10.000 квадратних метара стакла.

Ако се кристал никл-сулфида појави у зони затезања стреса каљеног стаклена врата, сигурно ће доћи до само-имплозије ако се кристални тип мења. Због неизвјесности промјене типа кристала, само-детонација врата од челика стакла при нормалној температури је потпуно неизвјесна, а детонација челичне стакларске фабрике врата је мала. Челична стаклена врата у овом тренутку могу се назвати стварним сигурносним стаклом.

Када се кристал никл-сулфида трансформише из алфа фазе у бета фазу, запремина кристала ће се променити за 2-4 процента, а пречник кристала никл-сулфида који изазива отопљена стаклена врата је око 0,2 мм. Творница врата са каљеном стакленим вратима у Кингдао-у, као резултат процеса производње стакла, сировина или ватростални материјал расте из садржаја неких нечистоћа никла, те нечистоће у поступку топљења стакла, користећи једни друге да формирају никл сулфид Кристали. Више од 380 ℃ високих температура кристала никл-сулфида је алфа фаза, собна температура је бета фаза.

Код хлађења хлађеног ваздуха брзина хлађења је веома брза под утицајем стакла, када се стакло за каљено стакло из врата хлади на собну температуру, структура потпуно фиксирана, кристали никл-сулфида могу претворити ниско температурно стање бета фазе, али и даље постоје у алфа фази Високе температуре. Када се формира оригинално стакло, неопходно је проћи спор процес жарења. Кристал никл-сулфида неће утицати на чврстоћу стакла. Али када је чаша темперирана, ситуација је веома различита. Зато што каљена стаклена врата усваја процес каљења.