Dom > Novosti > Sadržaj
Зашто је каљено стакло испуцало у мали део?
Aug 24, 2017

Зашто је каљено стакло пукло у мали део?
То је зато што се одређује посебна структура каљеног стакла. Било да је физички каљено стакло или хемијско каљено стакло, формираће слој напрезања на површини стакла, унутрашњу формацију слоја напрезања напона. Можете га једноставно замислити као сендвич кекси. Када је удар, спољашњи слој напрезања и унутрашња брзина пропагације пукотина различита, уопштено, физички напонски слој каљеног стакла је унутрашњи слој напрезања од 1/23, хемијски каљеног стакленог слоја напона је унутрашњи слој напрезања напона 1/11, док је обична стаклена површина и интерна пропагација брзине 1, због чега стакло испред стресног слоја није далеко распрострањено, који се слој далеко проширио. То је као сендвич кекс по удару сендвич који је унутра пукао, спољашњост кекса није много лоша. Због присуства напонског слоја, већина утицаја изазваног унутрашњим преносом, јер је Каљено стакло врло високо, тако да је довољно довољно да га разбије сила времена, довољно да праве пукотине у унутрашњем ширењу. Ако је утицај превелик, биће подељен на мале честице.
Проблем са бељеним стаклом разматран је много пута: велика већина је због сопствених недостатака (гребања, итд., Могу бити проузроковани процесом обраде) или присуством сулфа никла (експанзија запремине фазе), проблем не може се потпуно избјећи.
На процесу залеђеног стакла нећете "стаклену жлијезду", има много видео снимака на Интернету, ЛЗ може пронаћи своје, овдје може само дати сљедеће објашњење:
Да ли ће стаклена шљака зависити од дијела стакла у моменту пуцања силе ситуације, ако је равна, правац равнотеже се јавља када се пукне, вероватно само чују кваку два пута, а затим стакло за сјечење стакла Звук других предмета, као што је савијање (закривљеног) од металног оквира, или направио своје сопствено стакло Реван, и испуштали неке ситне делове од смећа, може бити према правцу концентрације напрезања, а затим напред Мале раздаљине, одређени лет ће бити далеко у односу на стварну ситуацију.
Укратко, у нормалним околностима је врло мирна, ако није удобна, можда је енергично напустити.
ЛЗ потпуно нема потребе да уклоните стакло стајао, из ове врсте ствари може бити директно произвођачима, оставите тест да је неколико комада преживјелог стакла, уопште сигурно, а затим вам дати комад и затим натоварити назад, и Може се користити, али обично треба обратити пажњу на употребу њежне тачке, каљено стакло у углу угла најугроженијих, углови због абнормалног стреса одмах ће се прекинути, ако је ЛЗ слика није ружна, ивица ових стакла у потезу када је угао "притиснут".
Прозори стакла, а сада се генерално украшавање користи равно стакло, мало каљено стакло, равно стакло не може се бринути о проблемима са пукотинама, јер немају ову вештину.
Неконтролисано каљено стакло уништило је карактеристике каљеног стакла нејасно и разбила проблем, одговорност је тешко разумјети. Време бријања није сигурно, може бити само печено, може се испоручити од 1 до 2 месеца, постоји 1 до 2 године пре него што напусти фабрику, након чега је стакло додатно пукло, време се може завршити након производње од 4 до 5 године Према некомплетном разумевању, вероватноћа већине произвођача производа је око 3 ‰ ватрене стопе; поједини произвођачи могу чак и већу вероватноћу производа. Каљено стакло разнесе основни узрок је зато што стакло садржи никл сулфид и хетерогене честице нечистоћа, нечистоће се мешају? Још није јасно да ли је стакло помешано са никлом, највећи могући извор је употреба опреме на различитим компонентама које садрже никал и кориштење различитих топлотно отпорних легура пећи. За таљење пећи пријављено је у малој пећи која се налази у коагулацији богатом са никлом. Сумпор је несумњиво изведен из састојака у мешавини и садржаја сумпора у гориву. Када температура прелази 1000 ° Ц, никл-сулфид је присутан у стаљеном стаклу у облику капљица, а температура сушења ових малих капљица је 797 ° Ц. 1 грама никл-сулфида може произвести око 1000 малих пречника 0,15 мм мала камење. Никл сулфид се може појавити у било ком тренутку након завршетка производње, тако да се не може потпуно елиминисати, до сада није било ефикасног начина да се то спречи као "стаклени зидни завој".